Ontwikkeling software geotechnisch laboratorium en digitaal aanleveren BRO:

Door de overheid zijn nieuwe regels opgelegd over het aanleveren van gegevens in de BRO (Basis Registratie Ondergrond). De wet BRO is per 1 januari 2018 van kracht en regelt de centrale registratie van gegevens over de Nederlandse ondergrond. De registratie van deze ondergrondgegevens draagt bij aan een duurzaam, veilig en efficiënt gebruik van de ondergrond waarbij deze gegevens voor iedereen toegankelijk zijn.

Om te voldoen aan de wettelijke eisen om overheidsprojecten aan de BRO aan te leveren is er de verplichting om data in een verplicht BRO-format aan te leveren software.

Voor het geotechnisch onderzoek wil Koops Grondmechanica in het eigen lab diverse laboratoriumproeven uitvoeren en de resultaten verwerken in rapportages en digitaal leveren aan de BRO. Hiertoe wordt een software applicatie ontwikkeld. Deze software maakt het mogelijk om het verwerken en aanleveren van de gegevens van onszelf en die van derden aan de BRO tot een onderdeel van ons dienstenpakket te maken. Deze software wordt ontwikkeld m.b.v. het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

 

Deel deze pagina