Veel bedrijven die geotechnisch onderzoek en andere waarnemingen verrichten werken nog op zeer laag geautomatiseerde wijze. De planning gebeurt vaak in Excel daardoor ontbreekt er (geografisch) overzicht over waar, wanneer en met welke resultaten de metingen worden gedaan. Zo komt het regelmatig voor dat daardoor zeer inefficiënt gepland wordt

Vanuit het werkveld ontstaat hierdoor de behoefte om dit geheel geavanceerd te laten automatiseren. Voor het MKB bestaan dergelijke oplossingen echter niet of zijn niet te koop omdat het Grootbedrijf dit met zeer specifiek maatwerk voor zichzelf heeft laten ontwikkelen. Koops Grondmechanica wil een geotechnisch onderzoek planning en database applicatie ontwikkelen die wel in deze behoefte voorziet. Hierdoor kunnen werkzaamheden beter en efficiënter worden gepland waardoor transportbewegingen en tijd wordt bespaard.

Een geavanceerde planning en metingen applicatie met o.a. de volgende onderdelen/specificaties:

  • Planner voor werkopdrachten in verschillende stadia;
  • Geautomatiseerd aansturen van verschillende stadiumafhankelijke processen;
  • Een geïntegreerd geografisch overzicht in Google Maps, GIS en andere kaarten/geografische tools waardoor er in combinatie met een algoritme voor automatisch plannen een optimale planning kan worden gerealiseerd.

     

Dit project is gefinancierd door Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het subsidiebudget is door de EU vrijgemaakt als antwoord op de COVID-19-pandemie.

 

 

Deel deze pagina